zarre's meest recente foto'shomezarre's ouderszarre's avonturenzarre's maandfoto's  
   
Zarre's eerste dagen...    
   
  30 juli 2004
Niet schrikken! Hier zie je Zarre op de eerste dag van haar bestaan. Ze is maar liefst tien weken te vroeg geboren en weegt 1505 gram. Ze heeft beademingsslangen in haar neus, een bloeddrukmeter om haar rechterarm, een infuus in haar linkerarm, een zuurstofmeter om haar linkervoet en electrodes op haar borst om haar hartslag- en ademhalingsfrequentie te meten.
Haar hoofdje is paars van de vacuumpomp die haar ter wereld hielp. Het arme kleine meisje!
     
  2 augustus
Zarre ziet wat geel en dat duidt op een te hoog gehalte van bilirubine. Dit komt vanwege haar paarse hoofdje en het feit dat haar lever nog niet rijp genoeg is om de afbraak van de blauwe plek te verwerken. Om dit te helpen ligt ze hier onder de blauwe lamp. Ze heeft een 'zonnebrilletje' op om het felle licht niet te hoeven zien. Ze moet zoveel mogelijk bloot onder de lamp liggen, terwijl het arme meiske het liefst helemaal ingepakt bij vader of moeder wil liggen..
     
  6 augustus
Vandaag is Zarre een week oud. Ze verhuist van de intensive care naar de high care (iets minder intensive). Daar is het een stuk rustiger en kan ze beter slapen. Ook haar ouders zijn nu een stuk geruster... Ze ligt niet meer aan de beademing, gelukkig. Ze heeft nog wel de sonde in haar neus, plakkers op haar borst, zuurstofmeter om haar voet en infuus in arm of voet.
Hier ligt ze lekker ingepakt, dat geeft haar een veilig gevoel.
     
  11 augustus
Het infuus is inmiddels ook verdwenen. Ze krijgt nu alle (borst)voeding via de sonde in haar neus. Bijna elke dag krijgt ze wat milliliters meer. Als haar ouders er zijn om met haar te 'buidelen', dan geven zij haar haar voeding. Ze presteert het steeds vaker om de maagsonde er uit te trekken.
     
  13 augustus
Lachen kan Zarre ook! En steeds meer, want ze ligt nu niet meer op de high care, maar op de kinderafdeling. Ook Muis is natuurlijk mee verhuisd en ligt hier op de voorgrond. Ze wordt nu een stuk minder geplaagd met prikken en slangen, hier kan ze heerlijk rustig slapen en groeien.
Vandaag is ze twee weken oud en weegt ze 1420 gram. Ze moet 1700 gram wegen om de couveuse uit te mogen.
     
  17 augustus
Ze kan al wel heel hard knijpen en liefst in mama's of papa's vinger. Het groeien gaat nog niet zo hard. Ze heeft haar geboortegewicht nog steeds niet overschreden. Vandaag weegt ze 1470 gram. Ze krijgt nu moedermelkverrijkers en maisolie om haar wat extra calorieën te geven.
     
  22 augustus
Het is nog niet te zien aan haar spillebenen, maar het gewicht schiet nu ineens omhoog. 1650 gram weegt ze nu, dus de laatste dagen in de couveuse zijn geteld.
     
  27 augustus
Precies vier weken oud is Zarre vandaag. Ze ligt heerlijk te slapen in het ledikantje. Ze is nu helemaal 'kaal'. Ze is van de monitor af en ze drinkt al haar flesjes leeg, dus de maagsonde is ook niet meer nodig. Nu hoeft ze alleen nog maar te groeien en ouder te worden, want de minimale leeftijd om naar huis te mogen is 36 weken bij een gewicht van minimaal 2000 gram.
     
  31 augustus
Elke dag is het spieken in de map hoeveel Zarre nu weer weegt. Volgende week is ze 36 weken, vandaag weegt ze 1855 gram. Nog anderhalf ons en ze mag naar huis! Ze is al duidelijk een stuk groter en het vet begint zich nu te tonen op haar gezicht en benen. Ze voelt niet meer zo teer en broos als in het begin.
     
  2 september
Nog één nachtje slapen en Zarre mag naar huis! Haar kinderkamer is nog lang niet klaar, maar haar wiegje staat te wachten in de slaapkamer van haar ouders. Dat is ook een stuk gezelliger! Dan hoeft ze maar een kik te geven en ze staan naast haar.
Het gaat erg goed met haar, want ze is nog maar 1950 gram en 35,5 weken oud. Het minimum om naar huis te mogen! Ze heeft dan precies vijf weken in het ziekenhuis gelegen.